
ROTSAKSGRATÄNG >4 port
- Hacka eller skiva rotsakerna.
Jag använde en halv majsrova, halv kålrot, hel palsternacka, hel morot, halv rödbetta, halv kålrabbi samt rädisor. - Hacka svamp, citrongräs och lök alt. vitlök.
Jag använde blasten på vitlöken samt en rödlök för att få en mildare smak. - Blanda allt i en skål och krydda med salt och peppar.
- Lägg det sedan i en stor ugnsform. Rotsakerna får inte täcka hela formen upp till kanten!
- Toppa ev. med örtkryddor, chili eller ingefära.
Jag använde thaibasilika, oregano samt timjan. - Häll över ca 600g kokosmjölk samt 1,5dl grädde och toppa med ett par msk riven parmesan.
- Ställ in i mitten av ugnen och låt gratinera i 200 grader ca 50 minuter. Använd en provsticka för att kontrollera att rotsakerna mjuknat och flytta sedan upp formen överst i ugnen eller vrid om till grill någon minut för att låta osten få en gyllene färg om det behövs.
- Ett tips: Spar skyn som blir i gratängformen och gör en fisksoppa på den dagen efter!
PEPPARROTSKRÄM
- Mosa 150g fetaost i en skål.
- Tillsätt någon matsked turkisk yoghurt eller kokosmjölk och blanda väl.
Krämen ska vara tjock och fastna på skeden! - Krydda med färsk riven pepparrot, salt, peppar och lite hackat citrongräs eller citronskal.
Jag använde ca 1-2 tsk pepparrot, men smaka av och känn efter. - Rör ned tre msk riven parmesan och låt krämen stå i kylen ca 20 minuter.
- Fyll lövbiff, rulla till rullader och sätt ihop mha en tandpetare i trä.
- Stek sedan rulladerna hastigt på hög värme. Krämen kan givetvis användas till alla typer av kött och måste inte fungera som fyllning.
1 kommentar:
Nu kommentar-bombar jag kanske men jag blir så hungrig av detta så jag bara måste skriva det!
Skicka en kommentar