Perfekt tilltugg när helst och var helst!
BAGUETTE
- Blanda 1dl pofiber med 1msk fiberhusk och 1tsk bakpulver
- Tillsätt lite salt och 1tsk vitlökspulver
- Blanda i 1dl riven ost
- Blanda 1ägg, 0,5dl vatten och 0,5 creme fraiche i egen skål
- Vänd ner äggblandningen i mjölblandningen
- Låt svälla ca 5 minuter
- Forma smeten till en baguette på plåten och skåra lätta
- Pensla med vatten och grädda ca 20 minuter i 200 grader
- Pensla baguetten ca var tredje minut
- Ta ut baguetten och låt svalna någon minut
- Skär upp skårorna och låt brödet ånga av
VITLÖKSSMÖR
- Blanda en rejäl klick smör med en pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och lite rivet citronskal
- Tillsätt ev. lite hackad persilja
- Låt stå kallt medan brödet ångar någon minut
- Pressa ner vitlökssmör i skårorna i brödet
- Toppa med lite riven ost och sätt in i ugnen
- Vrid upp ugnen till maxvärme och ställ om till grill
- Ta ut när osten har fått en gyllene färg
- Servera med hackad paprika och lök

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar