När man är sjuk är det aldrig fel med en dessert!
Kokosfluffet liknar mums-mums eller klassiska kokosbollar.
KOKOSFLUFF MED CHOKLAD
- Vispa 3 äggulor med knappt 1dl sötning (ex. sukrin) i egen skål
- Vispa 2dl grädde hårt i egen skål
- Rör ned 1dl kokosmjölk i grädden
- Vispa 3 äggvitor hårt i egen skål
- Lägg 5 gelatinblad i blöt
- Krama ur vattnet efter ca 2 minuter
- Smält gelatinet i micron på högsta värmen, ca 20 sekunder
Ha koll, gelatinet ska vara flytande och det går på ett kick! - Häll ner gelatinet i äggulorna och vispa snabbt ihop (helst med elvisp)
Håll koll! Gelatinet stelnar supersnabbt i klumpar om man inte vispar fort som attan! - Häll ned grädden i äggulssmeten
- Tillsätt 40g mandelmjöl och 1dl kokosflingor i ägg- och gräddsmeten
- Vänd försiktigt ned äggvitorna och blanda sakta
- Häll smeten i en springform eller annan form i metall
- Låt svalna någon timme i kylen
Peta försiktigt med fingret på smeten och känn om den studsar tillbaka, då är den klar. - Smält ca 100g mörk choklad (ex. Lindt 90%) i vattenbad
- Tillsätt 3-4msk grädde och 1msk rapsolja
- Blanda försiktigt och ta ur vattenbadet så fort all choklad har smällt
- Bred ut chokladen på kokosfluffet i ett fint mönster
- Strö lite kakao ovanpå och låt stå kallt någon timme innan servering
Tips: Låt formen stå i kylen 1-2 dygn, då blir kakan väldigt seg och god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar