2012-02-25

LCHF: Chokladrutor med kaffeglasyr

Den godaste kakan jag någonsin bakat!

CHOKLADRUTOR
  1. Blanda 100g kesella, 2dl vatten, 3ägg och en riven morot.
  2. Blanda 2dl sötning (ex. sukrin och hermesetas), 2msk kakao, 1tsk ren vanilj, 1dl kokosnötsmjöl, 0,5dl sojamjöl, 0,5dl pofiber, 0,25 dl fiberhusk och 0,25dl mandelmjöl
  3. Rör ned 0,5msk bakpulver och <1tsk bikarbonat i mjölblandningen och blanda väl
  4. Rör ned mjölblandningen i äggblandningen och låt svälla ca 5 minuter
  5. Tillsätt ev. lite mer vatten om smeten är för tjock
    Tips: Smeten ska nästan kunna rinna, men vara så tjock att man behöver bre ut den i formen
  6. Smöra en mellanstor form (storlek som en halv långpanna) och täck med kokos
  7. Bred ut smeten jämnt
  8. Hacka mörk choklad grovt och sprid ut en näve över smeten
  9. Låt grädda ca 30 minuter i 175 grader
    Tips: Kakan ska vara ordentligt torr och inte kladdig.
GLASYR
  1. Smält ca 50g smör
  2. Rör ned 1-2dl sukrin melis (samma konsistens som florsocker) och 2msk hermesetas
  3. Tillsätt 3msk kesella eller färskost
  4. Mal någon nypa snabbkaffe i mortel och tillsätt
  5. Vispa långsamt smeten jämn och klumpfri
  6. Låt kakan svalna
  7. Häll glasyren över kakan och bred ut den jämt
  8. Toppa med kokos
  9. Låt stå svalt tills glasyren stelnat
    Tips: Efter 1-2 dygn i kylen är kakan som godast!

Funkar fint efter skidtur i solen!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...