Den godaste kakan jag någonsin bakat!
CHOKLADRUTOR
- Blanda 100g kesella, 2dl vatten, 3ägg och en riven morot.
- Blanda 2dl sötning (ex. sukrin och hermesetas), 2msk kakao, 1tsk ren vanilj, 1dl kokosnötsmjöl, 0,5dl sojamjöl, 0,5dl pofiber, 0,25 dl fiberhusk och 0,25dl mandelmjöl
- Rör ned 0,5msk bakpulver och <1tsk bikarbonat i mjölblandningen och blanda väl
- Rör ned mjölblandningen i äggblandningen och låt svälla ca 5 minuter
- Tillsätt ev. lite mer vatten om smeten är för tjock
Tips: Smeten ska nästan kunna rinna, men vara så tjock att man behöver bre ut den i formen - Smöra en mellanstor form (storlek som en halv långpanna) och täck med kokos
- Bred ut smeten jämnt
- Hacka mörk choklad grovt och sprid ut en näve över smeten
- Låt grädda ca 30 minuter i 175 grader
Tips: Kakan ska vara ordentligt torr och inte kladdig.
GLASYR
- Smält ca 50g smör
- Rör ned 1-2dl sukrin melis (samma konsistens som florsocker) och 2msk hermesetas
- Tillsätt 3msk kesella eller färskost
- Mal någon nypa snabbkaffe i mortel och tillsätt
- Vispa långsamt smeten jämn och klumpfri
- Låt kakan svalna
- Häll glasyren över kakan och bred ut den jämt
- Toppa med kokos
- Låt stå svalt tills glasyren stelnat
Tips: Efter 1-2 dygn i kylen är kakan som godast!
Funkar fint efter skidtur i solen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar