2012-02-13

LCHF: vitlöksbaguette

Perfekt tilltugg när helst och var helst!

BAGUETTE
  1. Blanda 1dl pofiber med 1msk fiberhusk och 1tsk bakpulver
  2. Tillsätt lite salt och 1tsk vitlökspulver
  3. Blanda i 1dl riven ost
  4. Blanda 1ägg, 0,5dl vatten och 0,5 creme fraiche i egen skål
  5. Vänd ner äggblandningen i mjölblandningen
  6. Låt svälla ca 5 minuter
  7. Forma smeten till en baguette på plåten och skåra lätta
  8. Pensla med vatten och grädda ca 20 minuter i 200 grader
  9. Pensla baguetten ca var tredje minut
  10. Ta ut baguetten och låt svalna någon minut
  11. Skär upp skårorna och låt brödet ånga av
VITLÖKSSMÖR
  1. Blanda en rejäl klick smör med en pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och lite rivet citronskal
  2. Tillsätt ev. lite hackad persilja
  3. Låt stå kallt medan brödet ångar någon minut
  4. Pressa ner vitlökssmör i skårorna i brödet
  5. Toppa med lite riven ost och sätt in i ugnen
  6. Vrid upp ugnen till maxvärme och ställ om till grill
  7. Ta ut när osten har fått en gyllene färg
  8. Servera med hackad paprika och lök

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...