2012-02-19

LCHF: Cheesecake


KÖRSBÄRSCHEESECAKE
  1. Mal ca 2dl mandel till ett fint mjöl i matberedare
    Tips: Mandeln kommer att "fastna" på sidan av matberedaren när den är färdigmald
  2.  Häll i 1 dl kokosflingor och fortsätt att mala
  3. Tillsätt en liten skvätt grädde och ca 1dl sötning (ex. sukrin)
  4. Låt matberedaren gå och tillsätt lite mer grädde om det behövs
    Tips: Mandelmassan ska klumpa sig och rulla runt tills det blir en stor klump
  5. Tryck ut mandelmassan i en springform
  6. Ställ springformen kallt i kylen
  7. Lägg 6st gelatinblad i blöt på ett fat 
  8. Lägg 100g frysta körsbär och 50g frysta hallon i en skål och låt tina lätt
  9. Blanda 200g färskost, 3dl kesella och 1dl yoghurt med elvisp i egen skål
  10. Tillsätt 1dl sötning och 3msk lightsaft (ex. fläder eller apelsin)
  11. Vispa lätt
  12. Häll av vattnet från fatet med gelatin
  13. Smält gelatinet i micro i ca 10 sekunder tills det är helt flytande 
  14. Häll gelatinet i ostblandningen och vispa snabbt med elvisp tills det fördelats jämt
  15. Häll ner bären och rör runt ett eller två varv så att färgen inte blandas helt
  16. Ta ut botten och häll i ostblandningen
  17. Toppa med torkade rosor
  18. Låt stå i kylen och stelna ca 1h

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...