KÖRSBÄRSCHEESECAKE
- Mal ca 2dl mandel till ett fint mjöl i matberedare
Tips: Mandeln kommer att "fastna" på sidan av matberedaren när den är färdigmald - Häll i 1 dl kokosflingor och fortsätt att mala
- Tillsätt en liten skvätt grädde och ca 1dl sötning (ex. sukrin)
- Låt matberedaren gå och tillsätt lite mer grädde om det behövs
Tips: Mandelmassan ska klumpa sig och rulla runt tills det blir en stor klump - Tryck ut mandelmassan i en springform
- Ställ springformen kallt i kylen
- Lägg 6st gelatinblad i blöt på ett fat
- Lägg 100g frysta körsbär och 50g frysta hallon i en skål och låt tina lätt
- Blanda 200g färskost, 3dl kesella och 1dl yoghurt med elvisp i egen skål
- Tillsätt 1dl sötning och 3msk lightsaft (ex. fläder eller apelsin)
- Vispa lätt
- Häll av vattnet från fatet med gelatin
- Smält gelatinet i micro i ca 10 sekunder tills det är helt flytande
- Häll gelatinet i ostblandningen och vispa snabbt med elvisp tills det fördelats jämt
- Häll ner bären och rör runt ett eller två varv så att färgen inte blandas helt
- Ta ut botten och häll i ostblandningen
- Toppa med torkade rosor
- Låt stå i kylen och stelna ca 1h
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar