Enkel, snabb och god fisk där paneringen inte trillar av!
UGNSPANERAD POLLOCK
- Köp fryst pollock (eller annan torskfisk)
Jag tog Eldorados eftersom de har portionsförpackade bitar på 4x100g - Blanda ett ägg med ca 1-2dl mjölk - vispa väl!
- Blanda ca 1dl vardera av pofiber, sesamfrön och mald fibrex
Går lika bra med mandelmjöl eller bakepro - Tillsätt salt, citronpeppar och eventuellt andra kryddor som paprika eller citrusskal
- Vänd den frysta fisken i äggblandningen
- Vänd sedan fisken i mjölblandningen
- Vänd återigen fisken i äggblandningen och sedan återigen i mjölblandningen
- Lägg fisken i en form med oljad botten
- Toppa med en skiva smör
Tänk som en ostskiva! - Låt ugnssteka ca 30 minuter i 200 grader tills paneringen har fått en gyllene färg
- Servera med hackad varm spenat och en schysst dillsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar