2012-01-31

LCHF: Panerad fisk (på ett kick!)

Enkel, snabb och god fisk där paneringen inte trillar av!

UGNSPANERAD POLLOCK
  1. Köp fryst pollock (eller annan torskfisk)
    Jag tog Eldorados eftersom de har portionsförpackade bitar på 4x100g
  2. Blanda ett ägg med ca 1-2dl mjölk - vispa väl!
  3. Blanda ca 1dl vardera av pofiber, sesamfrön och mald fibrex
    Går lika bra med mandelmjöl eller bakepro
  4. Tillsätt salt, citronpeppar och eventuellt andra kryddor som paprika eller citrusskal
  5. Vänd den frysta fisken i äggblandningen
  6. Vänd sedan fisken i mjölblandningen
  7. Vänd återigen fisken i äggblandningen och sedan återigen i mjölblandningen
  8. Lägg fisken i en form med oljad botten
  9. Toppa med en skiva smör
    Tänk som en ostskiva!
  10. Låt ugnssteka ca 30 minuter i 200 grader tills paneringen har fått en gyllene färg
  11. Servera med hackad varm spenat och en schysst dillsås

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...