2012-01-11

På västfronten bara nytt!

Ett nytt år med ny lägenhet...
...nya träningstights...
...en ny Suunto t6c...
...en ny haglöfs P3 Zenith Q...
...och nya fina pulskurvor på cykel av Det Tuffande Loket Torbjörnsdotter Svanstein.

4 kommentarer:

Emelie sa...

Abrahamsson, L. Andersson, A. Becker, W. Nilsson, G. (2008). Näringslära för högskolan. Stockholm: Liber AB -Där har du en fullständig källa!

Ja, det stämmer, visst krävs vatten för att flera vitala funktioner i kroppen ska fungera. Dock handlar vätskeintag precis som näring om timing. Det finns vissa tillfällen som vätsketillförsel inte är optimalt för kroppens funktioner. (som exempelvis under måltid)
Köttlarna i magsäckens slemhinna utsöndrar 2-3 liter magsaft per dygn vilket är en orimlig mängd för exempelvis fibrer att suga upp.
Denna bör således inte späs ut för ett optimalt näringsupptag.

Sen delas nog inte din läkares teori av alla Sveriges läkare, det finns alltid en som säger si och en som säger så. :)

Emelie sa...

Why? Det är ett oväsentligt blogginlägg, inte ett skolarbete. :) Ber dock någon om källhänvisning levererar jag såklart en källa!

Ja, ur ett holistiskt perspektiv spelar såklart många faktorer olika roller och påverkar kroppen på olika sätt i interaktion med varandra, just stress har ju dock inget med vätsketillförseln att göra som jag hänvisar till, utan är en annan aspekt i ett annat sammanhang som påverkar näringsupptaget. Klart påverkar stress näringsupptaget i sig.

Det är ju fint att du har ett bra näringsupptag, klart skulle det både direkt och indirekt påverka effektiviteten i ditt näringsupptag om det är så att det tas upp mer utan vätska till måltid, -Det skulle ju logiskt nog förändras till det Bättre då du idag dricker vatten. Men det är ju förmodligen inget aktuellt för dig då du som du säger idag har tillräckligt bra näringsupptag! Men i teorin, om man utgår från detta skulle ju det vara följden..

www.halsaochstudent.myshowroom.se sa...

Köpte väskan på åhlens ;)

Anja sa...

Tyvärr ingen dator än, håller på att bryta ihop totalt!!! Så nu lånar jag pojkvännens, det är bättre än inget :P
MXDC-byxorna är såå jäkla bra, har ett par nästan likadana. Extra bra med det glidiga materialet nu på vintern när man måste ha långkallingar under på löprundorna, då skaver inte låren mot varandra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...