2011-12-22

LCHF-julgröt med perfekt konsistens

 Jag slipper ha en tom skål under julhelgen.
Nu kan jag äntligen avnjuta julgröten med ett bra blodsocker!
De få recept som fanns på nätet var dock inte bra nog och liknade knappt
julgröt, så jag skapade ett nytt baserat på kokos. Mums!

JULGRÖT på kokos
  1. Häll 3dl vätska i en kastrull på varm platta
    Ex. 1,5dl rismjölk och 1,5dl mjölk, eller 3dl mjölk eller sojadryck
  2. Släng i en kanelstång och låt mjölken bli varm
  3. Söta med ca 2-3msk sötning (ex. sukrin) för att då den söta smaken som risgröt har
  4. Tillsätt >1dl kokos, 1msk kokosnötsmjöl och 1.5kryddmått fiberhusk när mjölken ångar
  5. Vispa väl!
  6. Låt koka upp och sänk sedan värmen
  7. Tillsätt ca 3 msk keso och ett kryddmått ren vanilj
  8. Vispa väl!
  9. Låt gröten sjuda, inte koka, tills den tjocknat
    Smaka av och om kokosflingorna inte har mjuknat tillsätt mer mjölk och låt koka in
Tips: Tillsätt 1msk fibrex för lite mer struktur.
Tips: Om gröten vätskar sig tillsätt extra kokosnötsmjöl och blanda väl.
Tips: Om gröten inte är seg nog i konsistensen tillsätt pyttelite extra fiberhusk och blanda väl.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...