2011-12-07

LCHF-biscotti med julkryddning

Fina ge-bort-skorpor i fina påsar!

JULSKORPOR
  1. Mal 1dl macademianötter, 1dl naturella pistagenötter och 0,5dl hasselnötter till mjöl.
  2. Hacka 1,5dl mandlar grovt.
  3. Blanda nötmjölet och de hackade mandlarna med 1dl sötning, 1,5 dl bakepro och 2,5tsk bakpulver.
  4. Smaksätt smeten med saffran, pepparkakskryddning, kardemumma eller liknande.
  5. Tillsätt 2 ägg och arbeta samman smeten till en fast deg. 
  6. Låt degen vila i kylen ca 10 minuter
  7. Forma två breda längder på en plåt.
  8. Grädda ca 15 minuter i 175 grader.
  9. Vrid ner värmen till 100 grader, öppna luckan på glänt och låt kakorna torka ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...