2011-12-09

LCHF-knäcke


 Knäckebröd hör vardagen till!

FRÖKNÄCKE
  1. Blanda 225g solroskärnor, 75g krossade linfrön, 50g sesamfrön och 20g psylliumfrön.
  2. Tillsätt 4msk fiberhusk, 1tsk salt, 1msk kokosnötsmjölk samt 1msk sojamjöl.
  3. Blanda väl och häll i 6dl vatten.
  4. Arbeta degen väl och låt sedan svälla ca 10 minuter
  5. Dela degen och bred ut den på bakplåtspapper på två plåtar.
  6. Täck degen med ett annat lager bakplåtspapper och kavla ut den riktigt tunt.
  7. Ta bort det övre bakplåtspappret och skär ett rutmönster i degen.
  8. Grädda i 150 grader tills brödet ha fått färg.
    Det tog ca 45 minuter för mig.
  9. Sänk värmen till 50 grader, lämna luckan på glänt och låt brödet torka i ca 15-20 minuter.
  10. Låt brödet svalna och bryt sedan i bitar mha skårorna.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...