Knäckebröd hör vardagen till!
FRÖKNÄCKE
- Blanda 225g solroskärnor, 75g krossade linfrön, 50g sesamfrön och 20g psylliumfrön.
- Tillsätt 4msk fiberhusk, 1tsk salt, 1msk kokosnötsmjölk samt 1msk sojamjöl.
- Blanda väl och häll i 6dl vatten.
- Arbeta degen väl och låt sedan svälla ca 10 minuter
- Dela degen och bred ut den på bakplåtspapper på två plåtar.
- Täck degen med ett annat lager bakplåtspapper och kavla ut den riktigt tunt.
- Ta bort det övre bakplåtspappret och skär ett rutmönster i degen.
- Grädda i 150 grader tills brödet ha fått färg.
Det tog ca 45 minuter för mig. - Sänk värmen till 50 grader, lämna luckan på glänt och låt brödet torka i ca 15-20 minuter.
- Låt brödet svalna och bryt sedan i bitar mha skårorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar