2011-12-20

LCHF-bröd

 Fick ett jättebra brödrecept av Anja, men eftersom det innehöll en väldigt 
stor mängd linfrön gjorde jag om det lite. Brödet blir som ett klassiskt bikarbonatbröd
på filmjölk i konsistensen och är lätt att skiva.

ANJAS BRÖD A'LA MATO
  1. Blanda 1,5dl krossade linfrön, 0,25dl psylliumfrö, 3msk fibrex, 1msk fiberhusk och 0,25dl kokosnötsmjöl
  2. Tillsätt 1,5tsk bakpulver, 1tsk bikarbonat, 1tsk kanel, 1tsk salt och 4msk riven ost
    Tips: ta en smakrik getost eller liknande
  3. Knäck i 4 ägg och blanda väl
  4. Tillsätt 1dl vatten och 2dl keso
  5. Rör ned en näve solroskärnor
  6. Blanda väl och låt svälla ca 5 minuter
  7. Häll upp smeten i en avlång klassisk brödform och grädda ca 50 min i 175 grader
  8. Låt brödet svalna i formen under duk!
Tips: Hälften av de krossade linfröna går att byta ut mot solroskärnor eller sesamfrön!
Tips: 0,25dl kokosnötsmjöl går att byta ut mot 0,25dl sojamjöl eller 0,5msk fiberhusk!
Funkar fint med lite holländsk pestoost!

2 kommentarer:

Anja sa...

Meeeen vad kul!!! Nu måste jag ju testa den här versionen också :)

wendelainorberg sa...

Hej Mato, du hade vart inne på min gamla blogg och kommenterat med mannen som fått en massa bröd i huvudet. Det är som du skriver att tidningarna bryr sig inte om det utan de bryr sig mest om vad som hände i olycksögonblicket. Det är synd för det är mycket lidanden som aldrig kommer fram..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...