Fick ett jättebra brödrecept av Anja, men eftersom det innehöll en väldigt
stor mängd linfrön gjorde jag om det lite. Brödet blir som ett klassiskt bikarbonatbröd
på filmjölk i konsistensen och är lätt att skiva.
på filmjölk i konsistensen och är lätt att skiva.
ANJAS BRÖD A'LA MATO
- Blanda 1,5dl krossade linfrön, 0,25dl psylliumfrö, 3msk fibrex, 1msk fiberhusk och 0,25dl kokosnötsmjöl
- Tillsätt 1,5tsk bakpulver, 1tsk bikarbonat, 1tsk kanel, 1tsk salt och 4msk riven ost
Tips: ta en smakrik getost eller liknande - Knäck i 4 ägg och blanda väl
- Tillsätt 1dl vatten och 2dl keso
- Rör ned en näve solroskärnor
- Blanda väl och låt svälla ca 5 minuter
- Häll upp smeten i en avlång klassisk brödform och grädda ca 50 min i 175 grader
- Låt brödet svalna i formen under duk!
Tips: Hälften av de krossade linfröna går att byta ut mot solroskärnor eller sesamfrön!
Tips: 0,25dl kokosnötsmjöl går att byta ut mot 0,25dl sojamjöl eller 0,5msk fiberhusk!
Tips: 0,25dl kokosnötsmjöl går att byta ut mot 0,25dl sojamjöl eller 0,5msk fiberhusk!
Funkar fint med lite holländsk pestoost!
2 kommentarer:
Meeeen vad kul!!! Nu måste jag ju testa den här versionen också :)
Hej Mato, du hade vart inne på min gamla blogg och kommenterat med mannen som fått en massa bröd i huvudet. Det är som du skriver att tidningarna bryr sig inte om det utan de bryr sig mest om vad som hände i olycksögonblicket. Det är synd för det är mycket lidanden som aldrig kommer fram..
Skicka en kommentar