2011-12-15

Nejlikeglass, ugnsvarma inlagda apelsiner och smulad biscotti

1. Vispa 1,5dl grädde och blanda med 1,5dl kesella.
2. Mal nejlikor och krydda efter smak.
3. Tillsätt lite nymalen kardemumma och söta efter behag.
4. Ställ in i frysen tills lagom konsistens har uppnåtts - ca 1 timme.
5. Rör med jämna mellanrum i glassen så att den fryser jämnt.
6. Ta upp två apelsinhalvor inlagda i glögg. (Bör tillredas 1 vecka i förväg)
7. Häll upp lite av lagen och värm i micron.
8. Lägg apelsinhalvorna i en ugnsform, lägg på en liten klick smör och toppa med lite ren vanilj. Kör in i ugnen ca 15 minuter i 200 grader.
9. Lägg upp glassen i kulor, lägg på apelsinen, häll över lite av skyn från apelsinerna och häll över lagen.
10. Toppa med smulad saffransbiscotti!

1 kommentar:

Anja sa...

Ja det är helt underbart! Det enda som är lite dumt är att man inte kan äta hur mycket som helst eftersom att det innehåller massa linfrön!

Mängden frön är helt upp till var och en, antingen har man inga frön - eller massor! Jag brukar freestyla med det jag har hemma. Det där sista "på" vet jag inte varför det står där, tror datorn levde sitt eget lilla liv :)

Jättekul att ha hittat en blogg med liknande intressen, dina recept är verkligen påhittiga och verkar supergoda!!
/A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...