Jag tog tag i vardagsmyset för att underlätta studierna.
BLÅBÄRSMUFFINS MED GETMESE
- Vispa 4 ägg och knappt 1dl sötning fluffigt.
- Blanda 2dl pofiber, 0,5dl malen fibrex, 2dl mandelmjöl och någon matsked kokos.
- Rör ned 1,5 tsk bakpulver och 0,5tsk vaniljpulver i mjölblandningen.
- Häll ner en dryg dl grädde och en dryg dl smält smör i mjölet och rör runt ordentligt.
- Vänd försiktigt ned äggblandningen i mjöl- och gräddblandningen.
- Blanda i 5msk, eller mer, äkta getmese (kan säkert bytas ut mot getmese-krydda) och vänd försiktigt ned minst 2dl blåbär.
- Pytsa ut i muffinsformar, eller i en stor form och grädda ca 25 minuter i 180 grader tills de fått en gyllene färg.
- Tips: Frys blåbären innan de vänds ned i smeten - då slipper man att muffinsarna färgas blålila.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar