Vegetarisk LCHF när den är som bäst!
PAJDEG
Hittade ett kanonrecept hos Emems och bytte ut grädden mot kokosmjölk.
Hittade ett kanonrecept hos Emems och bytte ut grädden mot kokosmjölk.
- Blanda 1dl pofiber, 0,5msk fiberhusk och 0,5tsk bakpulver, salt och peppar i en skål.
- Tillsätt 0,5dl kokosmjölk, 1 ägg och 75g rumsvarmt smör.
- Arbeta degen under några minuter tills den svällt färdigt.
Degen ska vara kladdig, men inte så lös att den rinner. Vanligtvis tar det någon minut för fiberhusken att svälla. - Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 21cm i diameter.
- Förgrädda pajskalet ca 7 minuter i 200 grader. Skalet ska bubbla lite, men inte få någon färg.
FYLLNING
- Vispa 5 ägg med 1dl kokosmjölk, 1dl grädde och 1-2dl mjölk i en skål.
- Rör ned 1dl riven ost och ca 5 rågade matskedar med keso.
- Krydda med salt, peppar och färska örter som oregano och basilika.
- Låt skålen stå i kylen.
- Fördela ca 8 mindre buketter med broccoli på botten av pajskalet.
- Sprid en hackad scharlottenlök över broccolin.
- Ha i två stora skivade champinjoner och en halv liten röd paprika strimlad.
- Dela 10 coctailtomater och släng i formen.
- Sprid ut en näve färsk babyspenat överst.
- Häll över äggblandningen. Blandningen ska i princip täcka all fyllning.
- Om keson och osten hamnar överst och inte rinner ned i fyllningen kan man peta ner det lite.
- Smula 75g fetaost jämt över fyllningen.
- Kärna ur ett gäng kalamataoliver med kniv och sprid dessa över fetaosten.
- Riv över lite getost alternativt parmesan och sätt in i ugnen i 200 grader.
- Grädda tills äggen har en fast konsistens.
Pajen behöver ca. 40 minuter i ugn och kan behöva täckas med folie om pajskalet får färg snabbt. - Toppa med färsk babyspenat och basilika!
2 kommentarer:
Kul att du tyckte om det :-)
JAg måste prova med din fyllning för den ser smaskig ut!
Vad kul att du gillade den:-)
JAg ska prova med din fyllning för det lät riktigt smaskigt!
Skicka en kommentar