2011-09-18

LCHF: Rotsakscarbonara med getost

 Här om dagen besökte vi den europeiska marknaden på Stortorget i Östersund för att köpa lite direktimporterade råvaror. Vi kom hem med bland annat holländska getostar, diverse italiensk salami samt grekiska oliver, vitlökar och tomater. Idag blev det till att skapa en ny gourmérätt!

ROTSAKSPASTA
  1. Strimla rotsaker, ex. rödbeta, morot, kålrot och palsternacka i tunna långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Ta den mängd som känns lämplig för antalet portioner.
  2. Strimla squasch och aubergine på samma sätt. (Ja, man kan äta skalen!)
  3. Lägg auberginestrimlorna i en sil i vasken och salta dem väl. Låt dem ligga ca 10 minuter tills den beska vätskan krupit ut och skölj dem sedan väl.
  4. Lägg ned alla rotsaksstrimlorna i kokande vatten och låt koka tills de mjukat.
    För mig tog det ca 10 minuter.
  5. Ha i squasch- och auberginestrimlorna i vattnet när rotsakerna nästan är klara och låt ligga ca 30 sekunder.
  6. Häll av vattnet och låt pastan ligga kvar i kastrullen för att hålla värmen.
CARBONARA 
Under tiden pastan kokar:
  1. Tärna rökt skinka, bacon och salami. Ta den mängd som känns lämplig för antalet portioner.
  2. Stek hackad rödlök och släng i tärningarna och fräs tills allt fått färg.
  3. Häll över en skvätt grädde och lite kokosmjölk. Jag tog 1dl av varje.
  4. Hacka i några marinerade vitlökar och några soltorkade tomater.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Riv ned lite hårdost gjord på get (viktigt för att få den fylliga smaken) och smaka av!
    Jag använde ca 1-1.5msk riven ost.
  7. Vänd i pastastrimlorna samt en näve babyspenat och låt allt bli varmt.
  8. Rör ned ett helt ägg och blanda ordentligt.
  9. Servera i en djuptallrik.
Rotsakscarbonara serverad med stora gröna grekiska oliver
samt riven holländsk pestoost.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...