ROTSAKSPASTA
- Strimla rotsaker, ex. rödbeta, morot, kålrot och palsternacka i tunna långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Ta den mängd som känns lämplig för antalet portioner.
- Strimla squasch och aubergine på samma sätt. (Ja, man kan äta skalen!)
- Lägg auberginestrimlorna i en sil i vasken och salta dem väl. Låt dem ligga ca 10 minuter tills den beska vätskan krupit ut och skölj dem sedan väl.
- Lägg ned alla rotsaksstrimlorna i kokande vatten och låt koka tills de mjukat.
För mig tog det ca 10 minuter. - Ha i squasch- och auberginestrimlorna i vattnet när rotsakerna nästan är klara och låt ligga ca 30 sekunder.
- Häll av vattnet och låt pastan ligga kvar i kastrullen för att hålla värmen.
CARBONARA
Under tiden pastan kokar:- Tärna rökt skinka, bacon och salami. Ta den mängd som känns lämplig för antalet portioner.
- Stek hackad rödlök och släng i tärningarna och fräs tills allt fått färg.
- Häll över en skvätt grädde och lite kokosmjölk. Jag tog 1dl av varje.
- Hacka i några marinerade vitlökar och några soltorkade tomater.
- Krydda med salt och peppar.
- Riv ned lite hårdost gjord på get (viktigt för att få den fylliga smaken) och smaka av!
Jag använde ca 1-1.5msk riven ost. - Vänd i pastastrimlorna samt en näve babyspenat och låt allt bli varmt.
- Rör ned ett helt ägg och blanda ordentligt.
- Servera i en djuptallrik.
![]() |
Rotsakscarbonara serverad med stora gröna grekiska oliver samt riven holländsk pestoost. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar