RABARBERPAJ
4-5 port
4-5 port
- Hacka 400-450g rabarber i olika stora bitar och blanda med 3msk sukrin melis eller annat sötningsmedel som har florsockerkonsistens.
- Lägg blandningen i en medelstor ugnsfast form.
- Blanda 0,5dl vardera av mandelmjöl, hasselnötsmjöl, kokosnötsmjöl, fibrex, bakepro och kokos (totalt 3dl) med 0,5tsk vaniljpulver, 4msk sukrin/sötin och 1tsk sötningsmedel (ex. canderel).
- Tillsätt lite nymalen kardemumma samt lite kanel.
- Rör ned drygt 50g smält smör och ett ägg.
- Blanda väl!
- Kleta ut den kladdiga degen över rabarbern och platta till den med fingrarna.
- Riv lite kylskåpskallt smör ovanpå degen och sätt in ca 15 minuter i 200 grader.
- Servera pajen varm med vaniljsås!
Tips: Rör ihop vaniljsåsen först, så den hinner svalna innan pajen tas ut ur ugnen!
FLUFFIG VANILJSÅS med apelsin
2 portioner
- Vispa 2 äggulor med 5msk sukrin melis.
- Koka upp 1,5dl grädde med 0,5tsk vaniljpulver.
- Häll den nykokta grädden i äggröran och vispa tills allt blandats.
- Häll tillbaka såsen i katrullen och låt sjuda en kort stund.
Såsen ska inte koka - då skär den! - Låt såsen tjockna till en kräm och ta av kastrullen.
- Rör ned en liten klick smör, ca 10g.
- Häll såsen i en skål och låt svalna.
- Vispa 0,5dl grädde lätt (den ska rinna lite, men ändå vara fluffig) och rör ned i den kalla vaniljkrämen.
- Blanda ned lite rivet apelsinskal och låt stå kallt i kylen till servering.
Varm rabarberpaj serverad med vaniljsås och frusna bär från fjället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar