OSTKAKA
- Häll 250g keso i en sil eller ett kaffefilter och låt vätskan droppa av.
- Vispa 1,5dl grädde hårt och rör ned 1,5dl kokosmjölk samt 4 ägg.
- Rör ned kesomassan samt en knapp dl mandelmjöl eller 1msk fiberhusk.
- Smaksätt med ex. torkade rosor, hibiscus och vanniljpulver.
- Söta med någon tsk sötning.
- Häll smeten i en smord form och grädda ca 30 minuter i 200 grader.
BÄRSÅS
- Värm bär, helst färska, i en kastrull på spisen eller i en skål i micron.
- Mixa bären med en skvätt vatten, 1msk funlight lime och lite sötning.
- Låt ånga av och servera såsen varm.
Ostkaka serverad med kardemummakesella, varm blåbärssås, mandelspån och färska blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar