2011-09-15

LCHF: Ostkaka med rosor och hibiscus


OSTKAKA
  1.  Häll 250g keso i en sil eller ett kaffefilter och låt vätskan droppa av.
  2. Vispa 1,5dl grädde hårt och rör ned 1,5dl kokosmjölk samt 4 ägg.
  3. Rör ned kesomassan samt en knapp dl mandelmjöl eller 1msk fiberhusk.
  4. Smaksätt med ex. torkade rosor, hibiscus och vanniljpulver.
  5. Söta med någon tsk sötning.
  6. Häll smeten i en smord form och grädda ca 30 minuter i 200 grader.
BÄRSÅS
  1. Värm bär, helst färska, i en kastrull på spisen eller i en skål i micron.
  2. Mixa bären med en skvätt vatten, 1msk funlight lime och lite sötning.
  3. Låt ånga av och servera såsen varm.
Ostkaka serverad med kardemummakesella, varm blåbärssås, mandelspån och färska blåbär.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...