PUMPASOPPA
- Skala och tärna 500g pumpa. Spar kärnorna!
Jag tog en med orange fruktkött, men alla ätbara pumpor går bra. - Skala och hacka en medelstor morot, en ½ lök samt två vitlöksklyftor.
- Lägg bitarna i en ugnsform, häll över en msk olivolja, samt ½ msk smält smör och bland med lite färska kryddor och salt och peppar.
Jag tog timjan samt oregano. - Låt ugnsrosta i ca 25 minuter.
- Torr-rosta kärnorna på hög värme i stekpanna tills de fått en ljust brun färg och spara i en skål.
- Ta ut bitarna när de blivit mjuka och låt svalna någon minut innan de mixas till en tjock smet.
- Blanda ned 0,5tsk mald kanel, 0,5tsk mald ingefära, 0,5dl grädde, 0,5dl kokosmjölk samt 3dl varm grönsaksbuljong.
- Smaka av med citron och servera varm.
- Toppa med en klick creme fraiche och de rostade kärnorna.
LJUST BRÖD
- Vispa 5 ägg luftigt och tillsätt 50g smält smör.
- Blanda 1dl kokosnötsmjöl, >1tsk bakpulver, 1msk fiberhusk, 2msk solroskärnor och salt i en separat skål.
- Vänd ner torrvarorna i äggblandningen och blanda väl.
- Häll smeten i en smörad form och toppa med sesamfrön.
- Gräddas ca 25 minuter i 157 grader tills brödet har fått färg.
- Stjälp upp på galler och låt svalna innan skivor skärs.
SVAMPTOAST
- Blanda smör (lagom mängd till antalet personer) med lite pressad vitlök och hackad salladslök.
- Ställ i kylen och låt kallna.
- Stek lite färsk svamp (lagom mängd till antalet personer) i en liten mängd smör.
Jag tog nyplockade snöbollschampinjoner. - Krydda med salt och peppar.
- Vänd brödskivorna snabbt i den heta pannan några sekunder.
- Bred brödskivorna med det kalla smöret, lägg på svampen och riv över lite ost.
Jag tog gouda, holländsk nässelost och lite parmesan. - Toppa med lite färska kryddor och kör in i ugnen tills osten har smält och fått färg.
Pumpasoppa serverad med en klick creme fraiche,
torrostade pumpakärnor och varm svamptoast.
torrostade pumpakärnor och varm svamptoast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar