2011-09-24

LCHF: Het pumpasoppa och kokostoast på snöbollschampinjon

 När det är höst ute får man se till att ta in lite av den till köket!


PUMPASOPPA
  1. Skala och tärna 500g pumpa. Spar kärnorna!
    Jag tog en med orange fruktkött, men alla ätbara pumpor går bra.
  2. Skala och hacka en medelstor morot, en ½ lök samt två vitlöksklyftor.
  3. Lägg bitarna i en ugnsform, häll över en msk olivolja, samt ½ msk smält smör och bland med lite färska kryddor och salt och peppar.
    Jag tog timjan samt oregano.
  4. Låt ugnsrosta i ca 25 minuter.
  5. Torr-rosta kärnorna på hög värme i stekpanna tills de fått en ljust brun färg  och spara i en skål.
  6. Ta ut bitarna när de blivit mjuka och låt svalna någon minut innan de mixas till en tjock smet.
  7. Blanda ned 0,5tsk mald kanel, 0,5tsk mald ingefära, 0,5dl grädde, 0,5dl kokosmjölk samt 3dl varm grönsaksbuljong.
  8. Smaka av med citron och servera varm.
  9. Toppa med en klick creme fraiche och de rostade kärnorna.
LJUST BRÖD
  1. Vispa 5 ägg luftigt och tillsätt 50g smält smör.
  2. Blanda 1dl kokosnötsmjöl, >1tsk bakpulver, 1msk fiberhusk, 2msk solroskärnor och salt i en separat skål.
  3. Vänd ner torrvarorna i äggblandningen och blanda väl.
  4. Häll smeten i  en smörad form och toppa med sesamfrön.
  5. Gräddas ca 25 minuter i 157 grader tills brödet har fått färg.
  6. Stjälp upp på galler och låt svalna innan skivor skärs.
SVAMPTOAST
  1. Blanda smör (lagom mängd till antalet personer) med lite pressad vitlök och hackad salladslök.
  2. Ställ i kylen och låt kallna.
  3. Stek lite färsk svamp (lagom mängd till antalet personer) i  en liten mängd smör.
    Jag tog nyplockade snöbollschampinjoner.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd brödskivorna snabbt i den heta pannan några sekunder.
  6. Bred brödskivorna med det kalla smöret, lägg på svampen och riv över lite ost.
    Jag tog gouda, holländsk nässelost och lite parmesan.
  7. Toppa med lite färska kryddor och kör in i ugnen tills osten har smält och fått färg.
Pumpasoppa serverad med en klick creme fraiche,
torrostade pumpakärnor och varm svamptoast.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...