2011-09-11

LCHF: Dragonkyckling, rött rotmos och svampsås

 En vanlig lördagsmiddag måste givetvis piffas upp lite!

DRAGONKYCKLING
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs lök och svamp tillsammans i smör och häll i en skål.
  3. Lägg kycklingen i pannan, krydda med salt, peppar och mycket dragon.
  4. Släng ned lite färska kryddor och låt kycklingen bli gyllenbrun på båda sidor.
  5. Flytta kycklingen till en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    Tips: Kycklingen brukar vara klar att ta ut när rotmoset ska in i ugnen.
RÖTT ROTMOS
  1. Hacka diverse rotsaker i små bitar.
    Jag använde kålrot, palsternacka, rödbeta, kålrabbi och majrova.
  2. Låt bitarna koka i kastrull ca 20-30 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan och häll av vattnet i en skål.
  4. Mosa bitarna på valfritt sätt eller mixa eventuellt lätt.
  5. Tillsätt en mindre andel av kokvattnet och blanda.
  6. Häll i en skvätt grädde och ha i en klick smör.
  7. Pytsa upp i ugnsformar.
  8. Toppa med riven ost samt färska kryddor och ställ in i ugnen tills osten har fått färg.
    Tips: Ta ut kycklingen och gör ett mindre snitt för att kontrollera att den är klar.
SVAMPSÅS
  1. Ta en dag i svampskogen och plocka olika ätbara svampar!
    Vår korg innehöll soppar, fjällig taggsvamp och champinjoner.
  2. Stek svampen tillsammans med löken, se längre upp under DRAGONKYCKLING.
  3. När kycklingen har tagits ur pannan: häll i en mindre mängd vatten och koka av.
  4. Tillsätt några matskedar soja och låt koka upp.
  5. Släng i den stekta svampen och löken och låt koka någon minut.
  6. Dra ned värmen och ha i hälften creme fraiche och hälften grädde.
    Jag använde 0,75dl av varje till 2 portioner och fick sås över.
  7. Krydda med salt och peppar och låt såsen sjuda lätt.
  8. Smaka av och tillsätt mjölk om konsistensen är för tjock.
Dragonkyckling på ruccolabädd med rött rotmos och svampsås.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...