En vanlig lördagsmiddag måste givetvis piffas upp lite!
DRAGONKYCKLING
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs lök och svamp tillsammans i smör och häll i en skål.
- Lägg kycklingen i pannan, krydda med salt, peppar och mycket dragon.
- Släng ned lite färska kryddor och låt kycklingen bli gyllenbrun på båda sidor.
- Flytta kycklingen till en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Tips: Kycklingen brukar vara klar att ta ut när rotmoset ska in i ugnen.
RÖTT ROTMOS
- Hacka diverse rotsaker i små bitar.
Jag använde kålrot, palsternacka, rödbeta, kålrabbi och majrova. - Låt bitarna koka i kastrull ca 20-30 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan och häll av vattnet i en skål.
- Mosa bitarna på valfritt sätt eller mixa eventuellt lätt.
- Tillsätt en mindre andel av kokvattnet och blanda.
- Häll i en skvätt grädde och ha i en klick smör.
- Pytsa upp i ugnsformar.
- Toppa med riven ost samt färska kryddor och ställ in i ugnen tills osten har fått färg.
Tips: Ta ut kycklingen och gör ett mindre snitt för att kontrollera att den är klar.
SVAMPSÅS
- Ta en dag i svampskogen och plocka olika ätbara svampar!
Vår korg innehöll soppar, fjällig taggsvamp och champinjoner. - Stek svampen tillsammans med löken, se längre upp under DRAGONKYCKLING.
- När kycklingen har tagits ur pannan: häll i en mindre mängd vatten och koka av.
- Tillsätt några matskedar soja och låt koka upp.
- Släng i den stekta svampen och löken och låt koka någon minut.
- Dra ned värmen och ha i hälften creme fraiche och hälften grädde.
Jag använde 0,75dl av varje till 2 portioner och fick sås över. - Krydda med salt och peppar och låt såsen sjuda lätt.
- Smaka av och tillsätt mjölk om konsistensen är för tjock.
Dragonkyckling på ruccolabädd med rött rotmos och svampsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar