2011-09-19

LCHF: Kokospanacotta med rabarberkräm och apelsin

KOKOSPANACOTTA
  1. Lägg 1,5 gelatinblad i kallt vatten. 
  2. Koka upp 1,5dl kokosgrädde och 0,5dl grädde.
  3. Tillsätt 3msk sötning, 4msk kokos och 1tsk ren vanilj.
  4. Rör ned gelatinbladen och ta av kastrullen från plattan.
  5. Häll upp i glas och låt svalna till rumstemperatur.
  6. Sätt in de svala glasen i frysen 30 minuter tills panacottan har stelnat.

RABARBERKRÄM
  1. Hacka 1dl rabarber och värm tillsammans med 0,5dl blåbär i micro eller kastrull på spisen.
  2. Tillsätt några msk sötning och lite pressad apelsinjuice.
  3. Mixa med stavmixer tills krämen fått en jämn konsistens. 
  4. Låt svalna och toppa sedan den kalla panacottan med krämen.
Kokospanacotta med rabarberkräm och apelsinskal.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...