2012-02-11

LCHF: kokosbollar / kokosfluff med choklad

När man är sjuk är det aldrig fel med en dessert!
Kokosfluffet liknar mums-mums eller klassiska kokosbollar.

KOKOSFLUFF MED CHOKLAD
  1. Vispa 3 äggulor med knappt 1dl sötning (ex. sukrin) i egen skål
  2. Vispa 2dl grädde hårt i egen skål
  3. Rör ned 1dl kokosmjölk i grädden
  4. Vispa 3 äggvitor hårt i egen skål
  5. Lägg 5 gelatinblad i blöt
  6. Krama ur vattnet efter ca 2 minuter
  7. Smält gelatinet i micron på högsta värmen, ca 20 sekunder
    Ha koll, gelatinet ska vara flytande och det går på ett kick!
  8. Häll ner gelatinet i äggulorna och vispa snabbt ihop (helst med elvisp)
    Håll koll! Gelatinet stelnar supersnabbt i klumpar om man inte vispar fort som attan!
  9. Häll ned grädden i äggulssmeten
  10. Tillsätt 40g mandelmjöl och 1dl kokosflingor i ägg- och gräddsmeten
  11. Vänd försiktigt ned äggvitorna och blanda sakta
  12. Häll smeten i en springform eller annan form i metall
  13. Låt svalna någon timme i kylen
    Peta försiktigt med fingret på smeten och känn om den studsar tillbaka, då är den klar.
  14. Smält ca 100g mörk choklad (ex. Lindt 90%) i vattenbad
  15. Tillsätt 3-4msk grädde och 1msk rapsolja
  16. Blanda försiktigt och ta ur vattenbadet så fort all choklad har smällt
  17. Bred ut chokladen på kokosfluffet i ett fint mönster
  18. Strö lite kakao ovanpå och låt stå kallt någon timme innan servering
    Tips: Låt formen stå i kylen 1-2 dygn, då blir kakan väldigt seg och god.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...