2011-10-20

Favorit i repris: LCHF-chokladkaka


KLADDIG CHOKLADKAKA
  1. Vispa 3 ägg och 1-1,5dl sötning (ex. sukrin) poröst och tillsätt sedan 100g mjukt smör. 
  2. Vispa tills smöret blandats ordentligt med äggröran. 
  3. Blanda 0,5msk fiberhusk, 3msk kakao, 1tsk vaniljpulver och 100g hackad mörk choklad.
    (Jag föredrar Lindt 90%, eftersom den är mjuk i smaken trots den höga kakaohalten.)
  4. Rör ned torrvarorna i äggsmeten och blanda försiktigt.
  5. Häll smeten i en rund smörad form, ca 21cm i diameter
    (Jag strödde kokos i min innan jag hällde i smeten.)
  6. Grädda ca 10 minuter i 200 grader
    (När man testar med provsticka ska det synas ett lätt spår av smeten på stickan.)
  7. Låt svalna och förvara i kylen innan servering

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...