2011-11-16

LCHF-bröd, naturellt

 Eget bröd smakar bäst!
LCHF-bröd kan dock vara lite trixiga med bismaker, tyvärr.
Jag har därför experimenterat fram ett bröd utan bismak, så gott det går.

SOLROSBRÖD
  1. Blanda 2 ägg, 1dl soja- eller havredryck och 1dl keso i en skål.
  2. Blanda 2,25msk fiberhusk, 0,5dl sojamjöl, 1dl pofiber och en knapp dl bakepro i en annan skål.
  3. Tillsätt lite salt, 2tks bakpulver, 1tsk bikarbonat, 2msk linfrö, 2msk, fibrex och 2msk psylliumfrö till mjölblandningen.
  4. Rör ned äggblandningen i torrvarorna och blanda väl.
  5. Smeten ska bredas ut på ett bakplåtspapper till en stor tunn rektangel.
  6. Om smeten känns för tjock när den blandas i skålen tillsätt någon msk vatten.
  7. Toppa med lite solrosfrön och snitta färdiga rutor.
  8. Gräddas ca 10 minuter i 200 grader.
  9. Låt svalna på plåt och bryt sedan skivorna.
Brödet går riktigt bra att rosta och smeten går även att grädda i form som limpa - dubbla mängderna och grädda en längre tid.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...