Eget bröd smakar bäst!
LCHF-bröd kan dock vara lite trixiga med bismaker, tyvärr.
Jag har därför experimenterat fram ett bröd utan bismak, så gott det går.
SOLROSBRÖD
- Blanda 2 ägg, 1dl soja- eller havredryck och 1dl keso i en skål.
- Blanda 2,25msk fiberhusk, 0,5dl sojamjöl, 1dl pofiber och en knapp dl bakepro i en annan skål.
- Tillsätt lite salt, 2tks bakpulver, 1tsk bikarbonat, 2msk linfrö, 2msk, fibrex och 2msk psylliumfrö till mjölblandningen.
- Rör ned äggblandningen i torrvarorna och blanda väl.
- Smeten ska bredas ut på ett bakplåtspapper till en stor tunn rektangel.
- Om smeten känns för tjock när den blandas i skålen tillsätt någon msk vatten.
- Toppa med lite solrosfrön och snitta färdiga rutor.
- Gräddas ca 10 minuter i 200 grader.
- Låt svalna på plåt och bryt sedan skivorna.
Brödet går riktigt bra att rosta och smeten går även att grädda i form som limpa - dubbla mängderna och grädda en längre tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar