2010-02-19

En äkta dvärgchock!

Har man en helt ledig vilodag och vaknar 08:00 kan man passa på att spendera en del av den i soffan. Att vakna 08:00 utan väckarklocka och helt utsövd är som en OS-vinst bara det. Jag tog därför fram ett par av mina DVD-boxar och lutade mig tillbaka. Många av sketcherna och filmerna finns självklart alldeles givetvis upplagda på YouTube, men det är en viss känsla att öppna en box med så där många skivor. Att få välja och vraka innan man stoppar skivan i sin DetVetDu-spelare. Galenskaparnas hundshow och tyngdlyftning visar prov på vad sportsliga evenemang egentligen handlar om och har man lite tid över kan man ju se någon av deras filmer så som Stinsen Brinner och skratta lite extra åt "Pappa jag vill ha en italienare!". För alla flickors dröm är ju en italienare med enorma axelvaddar och som är uppfödd på pizza och pasta. Den svenska mannen har mött sin långsamma undergång, för om flickorna inte får en ledig italienare så kommer alla ljusa fröknar att fly till Venedig. Så snart är allt svenskt helt italienskt - mamma mia, alltså! Monty Pythons ungersk-engelska ordbok frambringar också alltid skratt precis som lite brittisk sex education och Not The Nine A'clock News härliga the Swedish Chemist's shop.

Idag smällde västra Jämtland till med 17 minusgrader och kraftig pålandsvind, så jag får återigen behålla skidorna inomhus. Tiden fördrivs istället i sällskap av Harpo, Chico och Groucho. Svartvit film när den är som bäst. Säger bara: Grouchos med sin målade mustasch - what a man what a man!

1 kommentar:

anders sa...

Mys med andra ord...
men synd det där med italienare. Tycker snarare att i ett jämställt Sverige som vi har funkar den svenska mannen alldeles utmärkt eftersom han jämställer sig med sin kvinna. Alltså inte bara mannen som ska ta hand om sin kvinna utan tvärtom också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...