2010-02-25

"Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."

Nalle Puh är ytterst klok. Klok på ett sätt som bara en björn med en mycket liten hjärna kan vara. Många saker sagda av denna kloka björn är eniga med verkligheten. Människors oförstånd att åhöra vad som sägs till dem är befängt och gör mig konsternerad varje gång. Det är stor skillnad på att höra vad som sägs och att lyssna på det. Att personen man apostroferar hör vad man framför är simpelt att syna - att samma person hörsammar detsamma är en annan femma. Fröken insåg under morgonpromenaden att det är ytterst få mänskliga varelser som i uppriktig mening lyssnar till det man säger, men att naturen alltid är idel öra. Naturen förnimmar alltid min innersta sinnesstämning. Jämtlands stora sjö åhör alltid mina yttranden och i mången fall ger moder jord verklighetsförankrad och sansad respons. Det som göms i snö kommer dock upp i tö och naturen kommer sålunda aldrig att hålla något undangömt. Ergo - det är bäst att förtälja endast korrekta, adekvata och oklanderliga ting.

Fröken hann begrunda mången tanke under den långfristiga promenaden, så som
exempelvis att "om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre" och "det bästa är att veta vad man letar efter innan man början leta efter det". Ett par kolossala grundprinciper som understundom bör ägnas viss tankeverksamhet. Vad fröken spejar efter är svårt att sätta tummen på. Likaså vilket snöre hon ska välja. Att hon kan sin Puh är dock en sak som ej kan betvivlas! Hon kan också det här med att förtära messmörssmörgåsar (känn på det ordet!), rulla kardemummabollar i kokos samt svänga sig med ord. Denna torsdag har fördrivits med grundlös studieläsning under bristfällig koncentration, matlagning och mastodonträning. Fröken lyckades tangera tidigare resultat och åstadkom 3,5h obestridligen maxad träning utan kraftlöshet, illamående eller energibrist. Nu är även kvantitet av tidigare efter-tränings-krubb tangerad med mastodontfikat nedan.

Puh hävdar att "om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut". Fast än fröken har fnulat hela dagen har hon inte lyckats påvisa ett endaste bra beslut. Att inte komma fram till ett mycket viktigt beslut, i likhet med Puh, är dock ytterst logiskt om man även har läst den delen som gör honom paradoxal; "ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.". Björnen med en mycket liten hjärna sätter alltså huvudet på spiken mer exakt än många andra i hans fiktiva situation och likaledes andra levande väsen. Idag har jämväl fröken försökt att sätta huvudet på spiken, men eftersom hon inte innehar några spikar blir det marigt värre. Nu till kvällningen satsar hon istället på att läsa lite mer Puh och vandra i hopp om att bli påfunnen av en visa. Om inte, så har fröken en visshet att visornas gömsle är hennes iPod!

"Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en."

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...