2011-08-26

Besök på Rådhusgatan och en chokladkaka

Moster och kusin kom över på middag i staden. Vi stekte fläskkotletter och kokade en gräddsås på skyn som blev över. Den grekiska sidan av släkten drog ihop en sedvanlig tsatsiki och en schysst sallad. 
Jag stod inte oväntat för bakningen och testade mig fram till min första chokladkaka.

KLADDIG CHOKLADKAKA
  1. Vispa 3 ägg och 1-1,5dl sötning (ex. sukrin) poröst och tillsätt sedan 100g mjukt smör. 
  2. Vispa tills smöret blandats ordentligt med äggröran. 
  3. Blanda 0,5msk fiberhusk, 3msk kakao, 1tsk vaniljpulver och 100g hackad mörk choklad.
    (Jag föredrar Lindt 90%, eftersom den är mjuk i smaken trots den höga kakaohalten.)
  4. Rör ned torrvarorna i äggsmeten och blanda försiktigt.
  5. Häll smeten i en rund smörad form, ca 21cm i diameter
    (Jag strödde kokos i min innan jag hällde i smeten.)
  6. Grädda ca 10 minuter i 200 grader
    (När man testar med provsticka ska det synas ett lätt spår av smeten på stickan.)
  7. Låt svalna och förvara i kylen innan servering
CHILIGRÄDDE
  1. Vispa grädde hårt, ex. 1,5dl till 4 personer
  2. Tillsätt ca 4 stora matskedar creme fraich och blanda väl
  3. Rör ned 2 kryddmått chiliflingor
  4. Låt stå i frysen ca 20 minuter innan servering
  5. Rör ordentligt så att allt i skålen blandas ca var 5e minut
Serveras här med chiligrädde och färska svarta vinbär.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...