2011-08-24

LCHF-cookies

När man har plockat vilda vinbär kan man baka goda kakor! Mina cookies är lite mjukare och gör sig bra till en mugg te eller kanske smulade över yoghurten.Vill man ha något hårdare kan man slänga ihop en plåt biscotti istället.

COOKIES
  1. Blanda torrvaror: 1dl mandelmjöl, 1dl pofiber, 0.75dl mald fibrex, 2tsk bakpulver,1msk fiberhusk vaniljpulver och riven bittermandel.
  2. Vispa 2 ägg och 1dl sötning (ex. sukrin) poröst
  3. Tillsätt 1dl mjukt smör till äggblandningen och blanda väl
  4. Vänd ner torrvarorna i äggblandningen
  5. Blanda bären med lite fiberhusk innan de tillsätts i smeten
  6. Klicka ut kakorna på bakplåtspapper och platta till dem lätt
  7. Grädda 10-15 minuter i 175 grader
  8. När kakorna är gyllene sätts ugnen ned till 50 grader och låter kakorna torka i 20 minuter
BISCOTTI
  1. Blanda torrvaror: 1,5dl mandelmjöl, 0,5dl mald fibrex, 1dl bakepro (bakprotein), 0,5dl pofiber, 1msk fiberhusk och 1dl sötning (ex. sukrin)
  2. Hacka 1,5dl mandel och rör ned i torrvarorna
  3. Smaksätt kaksmeten med ex. kardemumma, nejlikor, lavendel, citron, vanilj eller liknande.
  4. Tillsätt 2 ägg och arbeta degen tills den är jämn
  5. Låt degen svälla i någon minut
  6. Dela degen i två delar och forma till lika stora längder på bakplåtspapper. Platta till degen något. Doppa fingrarna i vatten om degen kladdar.
  7. Grädda ca 10-15 minuter i 180 grader
  8. Ta ut plåten och skär längderna i lagom stora sneda bitar
  9. Sätt in plåten i ugnen och låt kakorna torka ca 30 minuter i 50-100 grader.
  10. Låt kakorna svalna under duk!
Mandelbiscotti med stjärnanis och chili samt chocolate chip cookies med ingefära och citron.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...