Färdiggrillad kyckling är skit. Punkt slut. Så även frysta kycklingfiléer, eftersom de är pumpade med vatten. Köp därför en hel färsk kyckling och tillaga i ugn. Det tar uppskattningsvis 10 minuter att förbereda och sedan ska den ligga i ugnen ca 1 timme och då passar man på att tillreda tillbehören.
FYLLD KYCKLING
- Skaffa en kock som älskar att slafsa med rått kött!
- Inhandla en hel färsk kyckling
- Ta ut inälvspåsen, om sådan följer med
- Fyll kycklingen med till exempel färska örter, kryddor, vitlök eller nötter.
Vi använde thaibasilika, oregano, rosmarin, flingsalt, vitlöksklyftor, rödlök och citron (pressa saften i kycklingen och stoppa sedan in citronen skuren i bitar). - Pensla kycklingen med olivolja och soja.
- Peppra utsidan av kycklingen
- Lägg på galler i ugn ca 1 timme i 200 grader och tillred tillbehören till middagen under tiden
- Vänd kycklingen med jämna mellanrum, så att den får jämn färg
- Tips: Lägg en form under gallret i ugnen så att inte olja och soja droppar i ugnen.
Servera kycklingen med ex. rotsaksgratäng, blomkålsmos, kokta morötter eller gratinerad broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar