2011-08-30

Fylld grillad kyckling

 Färdiggrillad kyckling är skit. Punkt slut. Så även frysta kycklingfiléer, eftersom de är pumpade med vatten. Köp därför en hel färsk kyckling och tillaga i ugn. Det tar uppskattningsvis 10 minuter att förbereda och sedan ska den ligga i ugnen ca 1 timme och då passar man på att tillreda tillbehören.

FYLLD KYCKLING
  1. Skaffa en kock som älskar att slafsa med rått kött!
  2. Inhandla en hel färsk kyckling
  3. Ta ut inälvspåsen, om sådan följer med
  4. Fyll kycklingen med till exempel färska örter, kryddor, vitlök eller nötter.
    Vi använde thaibasilika, oregano, rosmarin, flingsalt, vitlöksklyftor, rödlök och citron (pressa saften i kycklingen och stoppa sedan in citronen skuren i bitar).
  5. Pensla kycklingen med olivolja och soja.
  6. Peppra utsidan av kycklingen
  7. Lägg på galler i ugn ca 1 timme i 200 grader och tillred tillbehören till middagen under tiden
  8. Vänd kycklingen med jämna mellanrum, så att den får jämn färg
  9. Tips: Lägg en form under gallret i ugnen så att inte olja och soja droppar i ugnen.
 Servera kycklingen med ex. rotsaksgratäng, blomkålsmos, kokta morötter eller gratinerad broccoli.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...