2011-08-20

Blomkålsris

Den nya favoriten är blomkålsris!
Funkar som tillbehör till det mesta och gör sig även som egen rätt.
Riset kan tillagas på flera olika sätt, men det vanligaste är att man kokar det.
  1. Riv blomkål på ett grovt rivgärn
  2. Koka upp vatten
  3. Lägg blomkålen i det kokande vattnet ca 1-2 minuter
  4. Häll av vattnet
  5. Rör ned en klick smör
Som alternativ kan man slaka blomkålen i kokhett vatten ca 5-10 minuter - det är både energisnålare och enklare att bara hälla över hett vatten över blomkålen och låta den stå. När blomkålen är mjuk och vattnet avhällt kan man hälla över en skvätt grädde och låta den gå 2 minuter i micron. Kanon!

Jag serverar mitt blomkålsris till stekt fisk, stuvad spenat och en schysst sås på gräddfil och dill.

1 kommentar:

Jossan sa...

Å mums! Detta måste definitivt testas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...