2012-04-17

LCHF: Chilimandelskassler

Jag hade bråttom och behövde laga något enkelt.
Detta experimenterades fram och finns nu på favoritlistan!

  1. Sätt ugnen på 200grader
  2. Skiva kassler tunt och lägg i en ugnssäker form
  3. Släng över lite skivade champinjoner (funkar även med konserverade)
  4. Blanda lika delar (ca 1dl) krossade tomater, matgrädde (helst Milda Mat & Visp 26%) och mjölk
  5. Häll över kasslern och champinjonerna
  6. Peppra!
  7. Hacka chilimandlar (ex. Nutisal Mixed Almonds lemon & chili) grovt och lägg överst
  8. Toppa med några nävar riven ost (ex. lagrad prästost)
  9.  Låt ugnsgräddas i ca 25 minuter (grädden ska bubbla upp över kasslern och osten ska få färg)
  10. Servera med blomkålsris och en fräsch bladsallad med lök och citronmeliss

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...