2012-04-21

LCHF: Limpa, bröd, macka, you name it!

 Bröd när det är som bäst!
Förvara limpan i kylen så håller den sig fräsch i veckor.
  1. Släng 200g sötmandel och 2dl kokosflingor (alt. byt mot mandel) i matberedare och mixa länge
  2. Häll upp mjölet i en skål och tillsätt 0,5dl linfrö, 0,5dl sesamfrö, 1dl kokosnötsmjöl, 2dl solrosfrön, 1,5tsk bakpulver och 1tsk bikarbonat
  3. Salta!
  4. Blanda 2tsk fiberhusk med 1dl vatten i separat skål
  5. Låt svälla ca 5 minuter!
  6. Vänd ner fiberhusk, 5 ägg och 100g mjukt smör i mjölblandningen
  7. Mixa med stavmixer (alt. vänd ner allt i en matberedare) till en tjock smet
  8. Tryck ned smeten i en smörad avlång brödform
  9. Toppa ev. med nötter, frön eller riven ost
  10. Grädda ca 1h i 170 grader
  11. Vänd formen efter halva tiden för att brödet ska gräddas jämnt
  12. Låt svalna under duk

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...