Bröd när det är som bäst!
Förvara limpan i kylen så håller den sig fräsch i veckor.
- Släng 200g sötmandel och 2dl kokosflingor (alt. byt mot mandel) i matberedare och mixa länge
- Häll upp mjölet i en skål och tillsätt 0,5dl linfrö, 0,5dl sesamfrö, 1dl kokosnötsmjöl, 2dl solrosfrön, 1,5tsk bakpulver och 1tsk bikarbonat
- Salta!
- Blanda 2tsk fiberhusk med 1dl vatten i separat skål
- Låt svälla ca 5 minuter!
- Vänd ner fiberhusk, 5 ägg och 100g mjukt smör i mjölblandningen
- Mixa med stavmixer (alt. vänd ner allt i en matberedare) till en tjock smet
- Tryck ned smeten i en smörad avlång brödform
- Toppa ev. med nötter, frön eller riven ost
- Grädda ca 1h i 170 grader
- Vänd formen efter halva tiden för att brödet ska gräddas jämnt
- Låt svalna under duk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar