2012-04-19

LCHF: Sparrissoppa med broccoli, fänkål och rosmarin

Trötthet, bråttom, hunger.
Den godaste soppan jag ätit tillagad på nolltid!

  1. Blanda 1dl vispad grädde med 1dl kesella
  2. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta och ställ i frysen
  3. Hacka ett färskt broccolihuvud, en liten fänkål, en liten burk vit sparris, en liten morot och en bit purjo.
  4. Fräs i olja tills bitarna mjuknat och fått färg
  5. Salta och peppra!
  6. Släng i två grönsaksbuljongtärningar och häll över spadet från sparrisen samt 1L hett vatten från vattenkokare
  7. Låt allt koka upp
  8. Ta av från plattan och mixa soppan nästan slät
  9. Rör ned ett halvt pkt matgrädde (15%), en näve riven ost
  10. Låt allt koka upp snabbt och ta av från plattan vid första bubblorna
  11. Servera med en klick av vitlöksgrädden och toppa med rosmarin
  12. Släng eventuellt över lite hårt knaperstekt skinka

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...