2012-04-15

LCHF: fisksoppa med räkor och saffran

Igår improviserade jag fram en supergod och het fisksoppa.
Att avgöra de exakta måtten är därför svårt, så det är bara att "höfta" på.
  1. Tina ett paket torskfisk; ex. pollock eller sej
  2. Skär fisken i stora tärningar innan den är helt genomtinad och lägg åt sidan
  3. Koka upp en näve broccoli och en näve hackad stjälkselleri i en mindre mängd vatten.
  4. Släng i en tärning grönsaksbuljong
  5. Låt grönsakerna mjukna och mixa sedan soppan slät
  6. Tillsätt en rejäl mängd grädde
    (soppan ska vara krämig och för tjock)
  7. Strimla en större bit paprika samt en halv squasch
  8. Fräs grönsakerna i rapsolja på hög värme tillsammans med en hackad vitlöksklyfta i egen panna
  9. Vänd ner grönsakerna och fisken i soppan
  10. Häll över någon deciliter vatten för att späda ut soppan till en lösare konsistens
    (soppan ska inte längre vara krämig eller tjock)
  11. Släng i en näve räkor och stäng av värmen på plattan när soppan precis börjat bubbla
    (fisken blir klar på ett kick - håll koll!)
  12. Låt kastrullen stå kvar på plattan och tillsätt några nypor saffran
  13. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver
  14. Servera med en klick creme fraiche (vitlök och parmesan), rivet citronskal och strimlor från en grön fin lökstjälk

1 kommentar:

Anja sa...

Gott det ser ut!
Cykeln är Fuji av något slag, en helt vanlig cykel som går alldeles lagom fort :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...