Igår improviserade jag fram en supergod och het fisksoppa.
Att avgöra de exakta måtten är därför svårt, så det är bara att "höfta" på.
- Tina ett paket torskfisk; ex. pollock eller sej
- Skär fisken i stora tärningar innan den är helt genomtinad och lägg åt sidan
- Koka upp en näve broccoli och en näve hackad stjälkselleri i en mindre mängd vatten.
- Släng i en tärning grönsaksbuljong
- Låt grönsakerna mjukna och mixa sedan soppan slät
- Tillsätt en rejäl mängd grädde
(soppan ska vara krämig och för tjock) - Strimla en större bit paprika samt en halv squasch
- Fräs grönsakerna i rapsolja på hög värme tillsammans med en hackad vitlöksklyfta i egen panna
- Vänd ner grönsakerna och fisken i soppan
- Häll över någon deciliter vatten för att späda ut soppan till en lösare konsistens
(soppan ska inte längre vara krämig eller tjock) - Släng i en näve räkor och stäng av värmen på plattan när soppan precis börjat bubbla
(fisken blir klar på ett kick - håll koll!) - Låt kastrullen stå kvar på plattan och tillsätt några nypor saffran
- Smaka av med salt, peppar och paprikapulver
- Servera med en klick creme fraiche (vitlök och parmesan), rivet citronskal och strimlor från en grön fin lökstjälk
1 kommentar:
Gott det ser ut!
Cykeln är Fuji av något slag, en helt vanlig cykel som går alldeles lagom fort :)
Skicka en kommentar