2012-05-05

Kaos och kokoskyckling med curry

Morgonen bjöd på trötthet, snö, kraftig blåst och högt blodsocker. Träningen gick sämre än sämst och mjölksyran mördade mina ben. Det är nackdelen med diabetes och högt blodsocker - extrem utmattning och mjölksyra. Men, det är bara att vila upp sig och ta igen på måndagens spinning. SPINNING! Istället för att fördriva tiden ute i snökaoset stannade vi i köket och lagade en kanongod middag. Lite kyckling, lite grönsaker, lite blandat hit och dit och lite blomkålsris...
LCHF: Kokoskyckling med curry serverat med blomkålsris och mynta
(4 port) 
  1. Strimla ½ stor gul lök och 1 paprika och fräs i ca 1tsk olja
  2. Vänd ner 1 liten burk konserverade champinjoner (ca 140g), ½ burk vattenkastanjer (ca 80g), ½ burk bambuskott (ca 100g) och 1 burk minimajs (ca 125g).
  3. Strimla ca 400g kyckling och släng i pannan
  4. Fräs på medelhög värme tills kycklingen är klar
  5. Tillsätt  200g kokosmjölk, 0,75dl mjölk och en lite skvätt vatten
  6. Låt koka upp och ta av plattan
  7. Servera med blomkålsris och mynta!
    (Grovriv blomkål, släng ned i kokande vatten någon minut tills den mjuknat, häll av vattnet, tillsätt en msk smör och blanda om. Hacka en näve mynta och rör ned.)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...