2012-05-12

Köttbullar i bönragu med ångkokt broccoli

Man ska inte gå över ån efter vatten och försöka uppfinna hjulet på nytt!
Därför plockade jag ett recept från ICA och modifierade lite.
  1. Blanda 250g köttfärs med 0,5dl drickfärdig buljong och 0,25dl mald fibrex.
  2. Krydda med salt, peppar och diverse örtkryddor.
  3. Pressa i en vitlök
  4. Låt stå svalt ca 5 minuter!
  5. Hacka lök och tomat
  6. Rulla köttfärsen till stora köttbullar och fräs i olja
  7. Fräs tomater och lök i olja
  8. Tillsätt en burk cannellonibönor när tomaterna mjuknat
  9. Släng ett skuret broccolihuvud i en sil i katrull med vatten och ångkoka
  10. Lägg ned köttbullarna i bönragun och låt puttra några minuter
  11. Servera med en klick creme fraiche!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...