2012-06-22

LCHF: Grovt frukostbröd med gröna frön

Snabbt, gott och enkelt!
  1. Blanda 70g pofiber, 35g fiberhusk, 20g linfrö, 30g solroskärnor, 20g fibrex och 40g kokosnötsmjöl
  2. Tillsätt 3tsk bakpulver och 2tsk bikarbonat
  3. Släng i en nypa salt och lite färska kryddor eller annan smaksättning
  4. Blanda 230g ägg (ca 4st), 3dl vatten, 100g kesella och 150g naturell yoghurt i separat skål
  5. Vänd ner äggblandningen i mjölblandningen och blanda väl!
  6. Låt svälla ca 5-10 minuter
  7. Forma 8 runda bullar och lägg på plåt
  8. Pensla bullarna med vatten
  9. Grädda ca 20 minuter i 175 grader
  10. Pensla bullarna med vatten ett par gånger under gräddning
  11. Låt svalna på plåt under duk

1 kommentar:

Jennifer sa...

Supergoda! :) Valde dock att utelämna alla fröer pga allergi, men det smakade utmärkt. Tack för receptet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...