2012-06-18

LCHF: Timjanbiffar i bröd

Enkelt, gott, snabblagat och perfekt året runt!

Hamburgerbröd
  1. Blanda 1dl pofiber, 1msk fiberhusk, 1tsk bakpulver och 0,5tsk bikarbonat samt salt
  2. Släng i <1dl ost, 1 ägg, 0,5dl vatten och 0,5dl kesella
  3. Blanda ordentligt!
  4. Låt svälla ca 5 minuter
  5. Dela kletet i två delar och forma två platta bullar
    Strö eventuellt sesamfrö on top
  6. Grädda ca 15-20 minuter i 200 grader
  7. Låt svalna under duk på plåt
Timjanbiffar
  1. Blanda lagom mängd färs med salt, peppar, mycket färsk timjan, lite hackad lök och lite rivna morötter
    Till en portion tog jag 160g färs
  2. Tillsätt någon matsked kesella och 0,5tsk fiberhusk
  3. Blanda ordentligt!
  4. Forma två biffar genom att knåda smeten länge mellan händerna
  5. Stek sedan biffarna i panna på hög värme

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...