Enkelt, gott, snabblagat och perfekt året runt!
Hamburgerbröd
- Blanda 1dl pofiber, 1msk fiberhusk, 1tsk bakpulver och 0,5tsk bikarbonat samt salt
- Släng i <1dl ost, 1 ägg, 0,5dl vatten och 0,5dl kesella
- Blanda ordentligt!
- Låt svälla ca 5 minuter
- Dela kletet i två delar och forma två platta bullar
Strö eventuellt sesamfrö on top - Grädda ca 15-20 minuter i 200 grader
- Låt svalna under duk på plåt
Timjanbiffar
- Blanda lagom mängd färs med salt, peppar, mycket färsk timjan, lite hackad lök och lite rivna morötter
Till en portion tog jag 160g färs - Tillsätt någon matsked kesella och 0,5tsk fiberhusk
- Blanda ordentligt!
- Forma två biffar genom att knåda smeten länge mellan händerna
- Stek sedan biffarna i panna på hög värme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar